Aanbieding!

Moeder met kind op schoot in Larens’ interieur

 771,00

Artikelnummer: p37 162.002

Een meer dan kenmerkend schilderij van Kever. Hij had een onverklaarbare voorliefde voor emotioneel nostalgische, huiselijke voorstellingen waar vaak een moeder met haar kind(eren) een hoofdrol vervulde. In dit geval gaat hij emotioneel nog wat verder door het kind dat door de moeder wordt geleerd te lezen? of alleen maar op haar schoot zittend naar plaatjes mag kijken? in een dromerig pose te schilderen. Het lijkt hier alsof Kever zich de eigen jonge tijd als dromerig kind herinnert.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Stroming

Kever, Jacob Simon Hendrik

Jacob Simon Hendrik (Hein) KEVER werd op 19 juni 1854 geboren te Amsterdam in een welgesteld gezin en overleed in Laren op 29 april 1922. Kever volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, de Rijksacademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam en samen met zijn toenmalige vriend Theo Hanrath aan de Koninklijke Academie voor Schonen Kunsten (onder Charles Verlat) in Antwerpen. Kever was één van de eerste kunstenaar (na Anton Mauve en Alexander Neuha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kever, Jacob Simon Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kind op schoot in Larens' interieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina