Aanbieding!
Kunstenaar:Harting, Dirk

Amersfoort Lange Gracht

 77,00

Artikelnummer: p14 254.016

Dirk Harting produceerde vele topografische etsen. Geschiedkundig van groot belang; dus deden kunstenaars als Dirk Harting maar zeker ook de collegae Hendrikus-Elias Roodenburg, Hendrik van der Jagt, Willem Witsen en vele anderen veel ‘meer’ aan het veiligstellen van onze topografische geschiedenis dan vele zogenaamde historici, archeologen en archivarissen. Hier voor de zoveelste keer een treffend voorbeeld: nu van de stoffering van de omgeving der huizen aan de Lange Gracht in Amersfoort, door Harting zeer fraai vastgelegd met de etsnaald.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amersfoort Lange Gracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina