De kaasmarkt te Edam

 10,00

Artikelnummer: CO 405.003

Deze autotype werd gesneden door een voor ons onbekende houtgraveur voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze autotype betreft een bekend werk van Cornelis Springer.

De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16 × 20.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Springer, Cornelis

Cornelis Springer (monogrammeerde als CS) werd op 25 mei 1817 in Amsterdam geboren en overleed op 20 februari 1891 in Hilversum. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacadenie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Hendrik Gerrit ten Cate, Kasparus Karsen en Jacobus van der Stok. Later had hij als leraar onder andere Adrianus Eversen, Johan Conrad Greve, Johan Adolph Rust en Wolterus Verschuur onder de hoede. Als kunstenaar was hij actief in A...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Springer, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De kaasmarkt te Edam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina