Aanbieding!
Kunstenaar:Bolding, Cees

Amsterdam 1938

 135,00

Artikelnummer: k4 479.002

Cees Bolding was een meester op bijna alle ‘kunstwapens en -technieken’. Ook deze aquarel van zomaar een plekje ergens in Amsterdam getuigt van zijn vakmanschap. Kleurrijk en toch ingetogen. Romantisch en toch zakelijk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bolding, Cees

Cees Bolding (naamvariant: Cornelis Bolding; monogrammen: CB 'vervlochten', C 'in cirkel') werd op 7 januari 1897 in Wormerveer geboren en overleed op 1 november 1979 in Den Haag. Bolding volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Daarnaast was hij onder andere 'leerling' van Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Johannes Henricus Jurres, George Sturm en Nicolaas van der Waay. Later we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolding, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amsterdam 1938'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina