Aanbieding!

Amsterdam Damrak met Beurs Berlage

 210,00

Artikelnummer: p22 747.001
Onderwerp:

Deze rake tekening van het Damrak onderstreept andermaal de liefde van Cornelis Vreedenburgh voor de Amsterdamse grachten. Hiernaar kijkende mogen we blij zijn dat Vreedenburgh op zijn superieure wijze het inmiddels aan het autoverkeer geofferde Damrak heeft vastgelegd. We kunnen dan ook gerust spreken van een historisch ‘plaatje’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Vreedenburgh, Cornelis

Cornelis Vreedenburgh werd op 25 augustus 1880 in Woerden geboren en overleed op 27 juni 1946 in Laren Nh. Hij was de zoon van Gerrit Vreedenburgh en een broer van Arie Jan, Gerrit jr. en Hermanus Vreedenburgh. Hij was getrouwd met de schilderes M. Schotel. Niet bekend is of hij specifieke kunstzinnige opleidingen volgde. Hij kan dus gerust een autodidact worden genoemd. Wel is bekend dat hij tekenlessen kreeg van zijn vader en later de nodige aanwijzingen ontving van W.B. Tholen, Albert R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vreedenburgh, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amsterdam Damrak met Beurs Berlage'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina