Aanbieding!
Kunstenaar:James, Willy

Hartje Parijs?

 255,50

Artikelnummer: p25 517.001

Veel schilders waagden zich in het verleden en nu nog steeds aan het vastleggen van één van de vele pittoreske plekjes van stadscentra. Dus ook James. En met veel impressionistisch succes. Zijn stijl van schilderen is bijna een mix van die van Breitner, Noltee en Mühlhaus (van wilde impressies en aandacht voor het dagelijkse tot een hang naar precisie). Deze schilderstiara past perfect op het hoofd van de vermoedelijke kunstenaar – Willy James alias Willy Rochat – die zich waarschijnlijk achter de signatuur ‘JAMES’ verschuilt. De vraag is waar zijn schildersezel stond, in welk stadscentrum?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50.5 × 35 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., pseudoniem

Stijl

,

James, Willy

Onduidelijk is het om welke 'James' het hier gaat. De meest voor de hand liggende is Willy James (alias Willy Rochat) afkomstig uit Zwitserland (Echallens, geboren op 2 juni 1920 en overleden in 2004) en vooral werkzaam in Frankrijk als beeldend kunstenaar. De twee werken van deze James (gesigneerd met alleen JAMES) - in bezit van Caput Ovis - bevatten beide Franse taferelen (stadscentrum aan voet van de Alpen en Parijs) - zijn specialiteit. Maar deze James signeerde vo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van James, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hartje Parijs?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina