Aanbieding!
Kunstenaar:Nolde, Emile

Amsterdamse? gracht

 1.253,00

Artikelnummer: p6 230.003

De veelheid en vooral diversiteit van de productie van Nolde is verbazingwekkend. Nolde mag zonder meer worden gerekend tot de top-kunstenaars uit het begin van de 20ste eeuw. Ondanks de massale vernietiging van zijn kunst door de nazi’s (meer dan 1.000 stuks) is er gelukkig nog veel overgebleven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Nolde, Emile

Hans Emil Hansen, kunstenaarsnaam: Emil Nolde werd op 7 augustus 1867 in Nolde (Sleeswijk-Holstein) geboren en overleed in Seebüll op 3 april 1956. De Duits / Deense expressionistische kunstenaar Emil Nolde begon als meubelontwerper en houtsnijder bij diverse meubelfabrieken in München, Karlsruhe en Berlijn. Hij volgde daarna opleidingen aan de Kunstgewerbeschule in Kalsruhe, de school van Hölzel in Dachau en aan de Académie Julian in Parijs. Daarnaast leerde hij als leerling van Friedrich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nolde, Emile.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amsterdamse? gracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina