Aanbieding!

Baas en hond pauzeren

 42,00

Artikelnummer: p42 1297.001
Onderwerpen: , , ,

Een knappe, rustieke ‘schildering’ maar dan als litho van een eertijdse bosarbeider / houtsprokkelaar. In feite een tijdsdocument over de wijze waarop men voorheen in de eigen (warmte) behoefte diende te voorzien. Maar wellicht is hier sprake van een mandenmaker die twijgen verzamelde voor zijn nering.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, l.o., r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Ned. Maatsch. v Schoone Kunsten, Den Haag

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Arnaud Gerkens, Johannes Christiaan d'

Johannes Christiaan d'Arnoud Gerkens (Johannes Christiaan d'Arnous Gerkens noemde zich ook wel Gerkens, Johannes d' Arnaud) werd op 22 mei 1823 in Den Haag geboren en overleed op 21 april 1892 eveneens in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Lodewijk Anthony Vintcent. Later volgden onder andere Jacoba Bosscha, Barbara Elisabeth van Houten, Willem van Konijnenburg en Sientje Mesdag-van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Arnaud Gerkens, Johannes Christiaan d'.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Baas en hond pauzeren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina