Aanbieding!

Babyportret

 39,00

Artikelnummer: k1 492.006
Onderwerpen: ,

Jan Sluijters jr. schilderde en tekende evenals zijn vader de nodige kinderportretjes. Dit is er één van vele! Maar er zijn ook portretten en naakten van volwassenen in vele vormen, kleuren, technieken en omstandigheden van zijn hand bekend. De vraag is natuurlijk altijd weer: wie is de baby / persoon?
Het zou ons weinig verbazen als deze tekening van Jan Sluijters jr. een eigen kind betrof gezien de nog warrige haardos, de huidplooien en de nog kleine vingertjes lijkt deze tekening / aquarel kort na de geboorte gemaakt. Dus zal het zeker geen derden-opdracht zijn geweest die Sluijters aanzette om deze tekening / aquarel te maken. Maar wie het weet, mag het zeggen.

Vermoedelijk IS de lithografie afkomstig van een kalender(blad).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

firma L.J.C. Boucher, Den Haag

Sluijters Jr., Jan

Jan Sluijters Jr. werd op 9 januari 1914 geboren in Amsterdam en overleed in juni 2005 in Hilversum. Hij was de zoon van Jan Sluijters Sr. (1881 - 1957) en de broer van Lous en Eliza Sluijters. Hij volgde opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam, aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Daarnaast was hij leerling van zijn vader Jan C.B. Sluijters Sr. en Hendrik Adriaan v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Jr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Babyportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina