Aanbieding!

Moeder en kind

 51,00

Artikelnummer: CO 905.006
Onderwerpen: ,

Welke kunstenaar – van tekenaar en illustrator tot beeldhouwer – waagde zich niet aan het onderwerp ‘moederliefde’. En elke kunstenaar voegden heel eigen specifieke accenten toe aan deze liefde. Of anders gezegd: kunstenaars ontdekten in de loop van hun eigen ontwikkeling op enig moment de relativiteit, tijdelijkheid èn afhankelijkheid van het leven als zodanig en probeerden hun gevoelens vorm te geven door het tekenen, schilderen, beitelen van hun meest geliefden in een onnoemelijke reeks van variëteiten, vormen en kleuren. Maar vaak waren dit toch de (eigen?)moeder met kind(eren) maar ook wel – zoals Rembrandt dat bij voorkeur verwoordde – vele moeder- en vaderportretten sec.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 22 cm
Afwerking

passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Haverman, Hendrik Johannes

Hendrik Johannes Haverman (monogrammeerde als HJH) werd op 23 oktober 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 11 augustus 1928 in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé, Henricus Johannes Plaat, Jean François Portaels, Hendrik Valkenburg, Charles Verlat en Barend Wijnveld. Op latere l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haverman, Hendrik Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder en kind'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina