Aanbieding!
Kunstenaar:Hoogendoorn, Ton

Huiswerkmoe

 31,00

Artikelnummer: CO 1301.001
Onderwerp:

In de stijl van Otto Dicke schetste onmiskenbaar ook Ton Hoogendoorn. Mogelijk was deze tekening een vooroefening voor een latere illustratie in een kinderboek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

ingekleurd, viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Hoogendoorn, Ton

Ton Hoogendoorn (naamvariant: Anthonie Hoogendoorn) werd op 3 april 1927 in Kamerik (bij Woerden) geboren en overleed op 5 september 1983 in Den Haag. Hoogendoorn volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Vrije Academie beide in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Kees Andréa, Herman Berserik, Wim Beuning, Livinus van de Bundt, Pauk Citroen, Rein Draijer en Jan van Heel. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Harri van den Ber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoogendoorn, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huiswerkmoe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina