Aanbieding!

Berglandschap in Israël?

 827,00

Artikelnummer: p36 294.001

Een spectaculair fraaie olieverf van vermoedelijk een Palestijns landschap. Kleuren en lichtinval van dit doek zijn van een uniciteit en vakmanschap die door slechts een enkele kunstenaars wordt beheerst. Desondanks is de maker ervan niet bekend omdat de signatuur (nog) niet te plaatsen is. De Hebreeuwse signatuur (Springer zonder klinkers zoals standaard in het Hebreeuws) doet sterk vermoeden dat het hier om de bekende Joodse kunstenaar Springer gaat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Springer, Cornelis

Cornelis Springer (monogrammeerde als CS) werd op 25 mei 1817 in Amsterdam geboren en overleed op 20 februari 1891 in Hilversum. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacadenie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Hendrik Gerrit ten Cate, Kasparus Karsen en Jacobus van der Stok. Later had hij als leraar onder andere Adrianus Eversen, Johan Conrad Greve, Johan Adolph Rust en Wolterus Verschuur onder de hoede. Als kunstenaar was hij actief in A...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Springer, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Berglandschap in Israël?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina