Aanbieding!

Boerenschuur met erf

 289,00

Artikelnummer: p34 300.001

Een autodidact van klasse! Stronkhorst mag terecht worden vergeleken met Willem G.F. Jansen of Cor Noltee. Maar helaas heeft hij (als amateur) niet die bekendheid en ergo waardering gekregen van vele van zijn tijdgenoten. Hij was dan ook primair middenstander (hotelier) en wellicht al om reden van tijdgebrek heeft hij zich nooit aangesloten bij welk kunstenaarsgezelschap dan ook. Met als ‘gelukkig’ gevolg dat hij een geheel eigen weg volgde qua persoonlijke ontwikkeling. Desondanks past dit schilderijtje duidelijk in de kenmerkende stijl van de Larense schildersgroep uit het begin van de 20ste eeuw. Dus is de vraag: keek hij toch stiekem naar het werk van zijn tijdgenoten?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 24.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Stronkhorst, Barend Johan

Barend Johan Stronkhorst werd op 20 februari 1876 in Harderwijk geboren en overleed op 6 november 1953 in Laren Nh. Stronkhorst volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen en was dus de facto een autodidact. Ofschoon een verdienstelijk kunstenaar was hij toch in de eerste plaats hotelier waarmee hij zich ook een basisinkomen verschafte. Als kunstenaar was hij zowel actief in Abcoude-Proosdij, Laren Nh., De Werken (bij Sleeuwijk) en Bussum. Naast schilderen waagde hij zich ook ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stronkhorst, Barend Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenschuur met erf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina