Aanbieding!
Kunstenaar:Jansen, H.W.

Boerderij met rieten kap

 744,00

Artikelnummer: p26 380.001

Jansen is een wel zeer bijzondere expressionist. Op zijn schilderijen is werkelijk geen lijntje te veel of overbodig verflaagje te vinden. In de eenvoud van zijn schilderingen overtreft hij verre zijn collegae zoals bijvoorbeeld Chris Soer of Cor Noltee. Een meer dan intrigerend (kunst)werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Jansen, H.W.

Hendrik Willem Jansen werd op 12 december 1855 in Nijmegen geboren en stierf op 2 november 1908 in Zeist. Was bij leven gehuwd met S.J.W. Grothe. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Werkte van ca. 1870 tot aan zijn dood in 1908 op vele plaatsen (o.a. Arnhem, Amsterdam, Doesburg. Amstelveen, Zeist, Hamburg maar ook in Italië-Venetië). Als kunstenaar manifesteerde hij zich zowel als schilder, etser, tekenaar en aquarellist en produceerde na...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jansen, H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met rieten kap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina