Aanbieding!

Besneeuwd boslandschap

 130,00

Artikelnummer: p30 573.001

Een houtsnede waar zelfs Japanse kunstenaars diep voor zouden buigen. Ongekend krachtig in al zijn eenvoud. Deze houtsnede toont aan dat Barendregt zeer onterecht als kunstenaar tot op heden relatief onbekend is gebleven. Maar zo nu en dan duikt er wat werk van hem op zoals deze grote houtsnede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

(Oude) Ploeg

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Barendregt, Jan Willem

Jan Willem Barendregt (signeerde soms met W. Barendregt) werd op 15 februari 1880 in Dreischor (Schouwen-Duiveland) geboren en overleed op 22 december 1964 in Amsterdam. Jan Willem werd opgeleid aan de Academie der Schone Kunsten in Antwerpen, aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam (MO-tekenen), volgde een avondcursus aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en ook een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Barendregt, Jan Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Besneeuwd boslandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina