Bos

 117,00

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 484.001
Onderwerpen: ,

Petrus de Muynck, een lokale schilder, vermoedelijk uit Edegem afkomstig. Maar wel een schilder die zich uitstekend op de hoogte stelde van de artistieke ontwikkelingen op schildersgebied in de Lage Landen. De Muynck zelf schuwde zeker het experiment niet getuige deze olieverf van hem. Het zoeken naar een ‘eigen’ stijl spreekt boekdelen uit dit werk. Zijn zoeken doet wel wat denken aan Mondriaans zoektocht. Hoofdzaken worden ook door hem geaccentueerd en bijzaken worden óf weggelaten óf als ‘hoofdzaken’ weergegeven.

Vermoedelijk door de kunstenaar bedachte lijst gevat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39.5 × 49.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., r.o.

Stijl

,

Muynck, Petrus de

Petrus de Muynck heeft mogelijk in de buurt van Maldeghem (Adegem?) gewoond en gewerkt. Waarschijnlijk was hij eerder een begaafde amateur dan een kunstenaar 'om den brode'. Zijn stijl van schilderen verraadt een voorliefde voor experimenteren en gedurfd impressionisme. Waarschijnlijk oefende De Muynck een technisch beroep (getuige zijn bijna architectonische manier van waarnemen en deze op doek vastleggen) uit en werd hij beïnvloed door de schilderstijl die overal in Europa opgeld deed...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Muynck, Petrus de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina