Aanbieding!
Kunstenaar:Vijlbrief, Jan

Binnenplaats kleine stadswoning

 14,00

Uitverkocht

Artikelnummer: k2 745.001
Onderwerpen: ,

Helaas is een hele reeks van kunstenaars uit het eind van de 19de eeuw volslagen ‘vergeten’. Helaas ook door de RKD. Het zou onze nationale dienst sieren dat zij veel meer energie zouden steken in ons nationale kunstverleden. Maar de waan van de kunstdag en de ‘macht’ van de grote verkoop- en veilinghuizen bepalen de accenten meer dan gewenst. Zeker talenten als Jan Vijlbrief verdienen dit. Hier een linoleumsnede-voorbeeld van hem.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11.2 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vijlbrief, Jan

Jan Vijlbrief werd in Leiden op 3 juni 1868 geboren en overleed daar ook op 9 juli 1895. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Over zijn vaardigheden en de door hem toegepaste technieken is weinig bekend. Wel is bekend dat hij een voorkeur had voor landschappen, stadsgezichten en stillevens. Als kunstenaar was hij vooral actief in de regio Leiden. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vijlbrief, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenplaats kleine stadswoning'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina