Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Bloemenvaas

 595,00

Artikelnummer: p3 096.005

Een meer dan facinerend stilleven van Leo Gestel. Gestel geeft vanuit zijn fantasie werkend en schilderend de bloemen in de vaas een geheel eigen vorm. Leo Gestel verlochent in deze compositie zijn hang naar en liefde voor het kubisme in zijn geheel niet. Dit werk kan worden beschouwd als een overgangswerk van hem (naar hoekige vormen, brutaal kleurengebruik). Ook zijn sterke voorkeur voor specifieke kleuren (zijn paars, zijn geel, zijn roze) zijn als het ware Leo’s  ‘handtekening’. In dit werk zijn duidelijke experimenteersporen terug te vinden als gevolg van zijn permanente, creatieve worsteling waarin Gestel zich feitelijk zijn gehele leven bevond om een definitieve kunstdefinitie te vinden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

atelierstempel, autogram, l.o., r.o.

Stijl

,

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemenvaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina