Aanbieding!
Kunstenaar:Wijnhoven, Steef

Boerderij in Biesbosch

 202,00

Uitverkocht

Artikelnummer: k1 348.005

Steef Wijnhoven heette verknocht aan de Dordtse Biesbosch. Zijn liefde voor dit (voormalige) getijdengebied is bijna spreekwoordelijk. Hij zwierf – evenals zijn collega en tijdgenoot Cor Noltee – vele uren door de grienden en langs de kreken om een geschikte plek te vinden de wilde, toen nog ongerepte natuur van de Biesbosch als schilder vast te leggen. Dit is één van zijn vele producten. Als impressionist en zijn sterke voorkeur voor de kleur groen weet hij de sfeer van dit destijds nog ongerepte stukje Nederland fraai vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Wijnhoven, Steef

Steven Hendrik Wijnhoven (Steef) werd op 3 mei 1898 in Dordrecht geboren en overleed op 18 juni 1969 te Den Haag. Behoudens een opleiding als leerling van Rinus Reus was hij autodidact zoals zovelen uit zijn tijd. Zijn eigen kijk op de schilderkunst droeg hij op zijn beurt weer over aan zijn leerling Leendert Ek. Steef Wijnbergen schilderde vooral landschappen, paarden en riviergezichten. Zijn werk hangt onder andere in het Dordts Museum. Steef Wijnhoven was lid van het Teekengeno...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijnhoven, Steef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in Biesbosch'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina