Aanbieding!
Kunstenaar:Mijnsbergen, H.

Voorstraathaven Dordrecht

 351,00

Artikelnummer: p31 218.001

De Dordtse kunstenaarswereld was in al zijn omvang feitelijk een ‘kleine’ wereld. Hoe vaak de Voorstraathaven vanuit oneindig veel hoeken en posities niet werd geschilderd: ontelbare keren! Ook Mijnsbergen heeft deze binnenhaven naar zijn eigen idee vastgelegd. Het bijzondere aan dit schilderij is daarnaast dat op de voorgrond de sloep met de (witte) opbouw van collega Cor Noltee is te zien.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Mijnsbergen, H.

H. Mijnsbergen, oud-rector van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding die vermoedelijk als amateur kunstschilder in zijn vrije tijd  de nodige stadsgezichten van Dordrecht heeft vastgelegd. Het is dan ook niet verrassend dat sporters in opleiding op de academie ook cursussen op cultureel gebied kregen aangeboden. Verdere gegevens ontbreken.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mijnsbergen, H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraathaven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina