Aanbieding!

Boerderij in Drenthe

 119,50

Artikelnummer: k1 273.001

Prachtige, snelle potloodtekening van in het Drentse landschap opdoemende boerderij met hooischelven en bijgebouwen. Helaas is de tekening ietwat, niet storend aan de uiterste rand, zuur aangetast.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24.5 × 17.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Schagen, Gerbrand F. van

Gerbrand Frederik van Schagen werd geboren in Den Haag op 3 juli 1880 en stierf in Laren op 4 oktober 1968. Aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag volgde hij zijn basisopleiding die werd fijngeslepen als leerling van Andries van den Berg, Willem Leonardus Bruckman, Wijnand Bastiaan van Horssen en Willem Bastiaan Tholen. Hij werkte aanvankelijk als huisschilder in zijn geboorteplaats maar later ook als decoratieschilder, aquarellist, tekenaar en schilderijrestaurateu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schagen, Gerbrand F. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij in Drenthe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina