Aanbieding!
Kunstenaar:Spilman, Hendrik

’t Huys Rynenburg by Koudekerk

 30,75

Artikelnummer: k8 1593.002

’t Huys Rynenburg by Koudekerk bevindt zich in de huidige gemeente Koudekerk aan den Rijn. Volgens de Leidse Universiteit kwam deze gravure tot stand door Hendrik Spilman in samenwerking met Abraham de Haen (II) (1707-1748)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10 × 8.2 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, l.o., m.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Spilman, Hendrik

Hendrik Spilman (naamvariant: Hendricus Spilman) werd op 17 februari 1721 in Amsterdam geboren en overleed op 3 februari 1784 in Haarlem. Hij was leerling bij Abraham de Haen (II). Als kunstenaar is hij bekend geworden als prentkunstenaar, tekenaar, schilder, etser, graveur / prentmaker en aquarellist. Hij was vrijwel zijn hele leven als kunstenaar actief in Haarlem. Veel van zijn werken concentreerden zich rond stadsgezichten, topografieën, (winter)landschappen, portretten, archi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Spilman, Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over ''t Huys Rynenburg by Koudekerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina