Aanbieding!

Boeren aan het hooien; loon naar werken

 79,00

Artikelnummer: p26 539.001

Als één van Amerika’s beroemdste kunstenaars / avonturiers mag Rost in geen enkel overzicht / kunstverzameling ontbreken. Bijna als een Amerikaanse Leonardo Da Vinci bewoog hij zich op velerlei gebied. Van journalistiek tot etser. Hier een fraai voorbeeld van zijn vakmanschap als lithograaf?.

De vraag is of het hier een ets betreft of een kopie? Voorshands gaan we uit van een ets. Onderzoek bracht op dat zijn etsen vrijwel altijd zwart-wit werden afgedrukt. We vonden op Internet van deze voorstelling slechts één (ingekleurd) exemplaar en éen zwart-wit exemplaar maar verder geen enkele indicatie dat er meerdere kopieën in omloop zouden zijn. Maar ook voor deze conclusie vonden we geen enkel bewijs.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Rost, Ernest Christian

Ernest Christian Rost werd op 20 januari 1860 aan de voet van de Mount Vernon (NY) geboren. Zijn vader - Christian Rost - in Duitsland geboren die zowel in Parijs als in Londen had gestudeerd - en ook kunstenaar, werd zeer gewaardeerd vanwege zijn fraaie hout- en kopergravures. Ernest was één van de zes kinderen van de familie Rost. Hij werd zowel door zijn vader als door zijn moeder (ook een begenadigd kunstenares en een nicht van zijn vader) opgeleid. Daarnaast volgde opleidingen in New ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rost, Ernest Christian.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boeren aan het hooien; loon naar werken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina