Aanbieding!

Kudde zwartbonte koeien in de weide

 236,00

Artikelnummer: p44 424.003
Onderwerpen: , ,

Sterre de Jong had ‘iets’ met het boerenleven en de natuur. Veel van haar kunstwerken gaan hier dan ook over. Deze wat kinderlijke schildering van haar doet in de verte denken aan een soortgelijk werk van Leo Gestel (CO 96.008). Jeugdig vrijmoedig en wat onbeholpen vastgelegd met veel oog voor details. De hakhout achtergrond is zorgvuldig gereproduceerd met oog voor de vele, goed herkenbare boom- en struiksoorten waar normaliter deze boorders uit bestaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 57 × 47 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Sterre de Jong, J.F.

Jacobus Frederik Sterre de Jong werd op 22 juni 1866 in Amsterdam geboren en overleed op 12 januari 1920 in Laren. Sterre de Jong volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten, beide in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé, Bart van Hove, Rudolf Stang, Nicolaas van der Waay en Barend Wijnveld. Zelf was hij weer de leraar van Maria Christina Jacoba Sterre de Jong. Sterre de Jong werkte als kunstenaar op vele pla...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sterre de Jong, J.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kudde zwartbonte koeien in de weide'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina