Aanbieding!
Kunstenaar:Poggenbeek, Geo

Vaart omringd door weiden met boerderij op de achtergrond

 635,00

Artikelnummer: p45 252.002

Er bestaat hoegenaamd geen naslagwerk waarin niet uitgebreid aandacht wordt besteed aan deze uitzonderlijk begaafde kunstenaar, en terecht! Ook dit werk, enerzijds van een ongekende eenvoud en tegelijkertijd van een adembenemende schoonheid is daar een voorbeeld van. Er naar kijken alleen al dwingt de toeschouwer zichzelf de vraag te stellen: waar heb ik dit landschap al eerder gezien? Een nadrukkelijk teken van de zeggingskracht van de schilder maar ook van het realistische gehalte van zijn werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., reverse

Stijl

Poggenbeek, Geo

George Jan Hendrik (Geo) Poggenbeek werd op 20 juli 1853 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 4 januari 1903. Hij volgde een avondopleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en 'vervolgde' zijn opleiding als leerling van Marinus Heijl (die later ook nog zijn raadgever was) en Johannes Hendrik Veldhuijzen. Als kunstenaar was hij zeer reislustig en werkte zowel in Amsterdam, Breukelen en Oosterbeek als in Italië (Venetië en Capri), Normandië en Bretagne. Z...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Poggenbeek, Geo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vaart omringd door weiden met boerderij op de achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina