Aanbieding!

Boerennering aan riviertje

 77,00

Artikelnummer: p44 070.007

Johan Hendrik Doeleman bevond zich volgens de kenners op het kruispunt van stromingen. Hij wordt zowel ingedeeld bij de Haagse School als bij het impressionisme. Maar hoe dan ook kunnen zijn werkjes – zowel de aquarellen als de olieverven (op papier) – zonder veel omhaal als juweeltjes worden gekenschetst. Zeker dit werkje van Doeleman verdient deze kwalificatie ondanks enkele kleine niet storende correcties!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43.5 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Stroming

Doeleman, Johan Hendrik

Johan Hendrik Doeleman, geboren op 5 maart 1848 te Rotterdam en gestorven in Voorburg op 10 mei 1913. Doeleman volgde geen specifieke kunstopleiding en kan worden beschouwd als een autodidact. Vanaf 1877 was hij zelf leraar aan de tekenacademie te Rotterdam en werd er later zelfs benoemd tot lid van verdienste. Werkte aanvankelijk in de omgeving van Haastrecht (de huidige gemeente Vlist) en vanaf 1899 vooral in Den Haag. Zijn favoriete onderwerpen waren land-,bos-, en duinlandschappe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeleman, Johan Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerennering aan riviertje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina