Aanbieding!

Brabants interieur

 990,00

Artikelnummer: p27 358.002

Dit realistisch geschilderde, Brabantse boereninterieur geeft de kijker het gevoel dat de bewoners net even zijn weggelopen en zo weer terug zullen komen. Ook de eenvoud (en armoede) van het plattelandsleven is gevoelig maar zonder overdrijven krachtig weergegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 60 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Zwart, Adrianus Johannes

Adrianus Johannes Zwart (Arie) werd op 30 augustus 1903 in Rijwijk (Zh.) geboren en overleed op 27 augustus 1981 in Laren (Nh.). Arie kreeg zijn schildersopleiding op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd verder in het schildersvak ingewijd door Otto Kriens. Zwart heeft tijdens zijn leven op vele plaatsen geschilderd (Rijswijk, Veur, Belgisch Brabant, Gelderland, Overijssel, Zwolle, Noord- en Zuid-Holland, Giethoorn, Nieuwkoop, Woerden maar ook in Spanje). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Adrianus Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Brabants interieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina