Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Boerennering met erf en bijgebouw

 60,00

Artikelnummer: CO 096.022

Tekenoefeningen van Leo Gestel (acroniem LG) van een boerennering ergens op het platteland. Vermoedelijk uit zijn jonge jaren.

De tekenbladen (deels gesigneerd met anagrammen) CO 096.020 t/m CO 096.029 komen uit een map met tekeningen welke vermoedelijk aan  Leo zelf of aan een collega toebehoorde.

Tekenoefeningen van personen / ruïnes / bomen. Vermoedelijk uit zijn jonge jaren

Toegeschreven aan Leo Gestel maar niet gesigneerd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37.5 × 28 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, toegeschreven aan

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerennering met erf en bijgebouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina