Aanbieding!

Bosgezicht

 155,00

Artikelnummer: p10 248.002
Onderwerpen: ,

WEGENS GROOTTE ALLEEN AFHALEN.

 

Prachtig oerbos landschap van de snel in bekendheid en waardering toenemende Belgische schilder H.J. Pauwels. Pauwels is een kunstschilder die zonder overdrijven qua creatief vakmanschap op gelijke voet staat als de Nederlander Breitner. Zijn schilderijen zouden kunnen worden omschreven als een synthese van poëzie, optimisme en impressionisme. Dit schilderij dateert vermoedelijk uit de 50-er of 60-er jaren van de 20ste eeuw.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 64 × 72 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina