Aanbieding!
Kunstenaar:Mauve, Thijs

Bospad

 36,00

Artikelnummer: p22 657.038
Onderwerpen: ,

Dat Thijs Mauve zo ongeveer kon toveren met houtblokken waar het grafische voorstellingen betreffen is niet verrassend. Dat hij veel (vrij) werk heeft gemaakt op basis van de houtgravure-techniek waaronder dit fraaie boslandschap is in brede kring minder bekend . Hij kon de prikkel om ook de eigen natuur grafisch vast te leggen niet weerstaan. We hebben er onder andere dit zeer fraaie boslandschap aan te danken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 30 cm
Afwerking

achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Mauve, Thijs

Thijs Mauve (naamvariant: Theo Mijdrecht) werd op 26 november 1915 in Scheveningen geboren en overleed op 10 november in Milton Coombe (Devonshire, Engeland). Thijs is een kleinzoon van Anton Mauve. Thijs volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (vrije afdeling). Was tevens leerling bij Theo Goedvriend, Arend Hendriks en Henk Meijer en werd daarnaast stevig beïnvloed door Dirk van Gelder. Gaf zelf weer les aan Kees Andréa Hij was als kunstenaar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mauve, Thijs.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bospad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina