Aanbieding!

Branabntse boerendeel I

 431,00

Artikelnummer: p21 547.003

Naast portret- en landschapschilder is Reinier Pijnenburg vooral bekend geworden door zijn vele Brabantse boerentaferelen. Zelf afkomstig uit het Brabantse kent hij het lokale platteland als geen ander. Dit fraaie, grote doek is daar een treffend voorbeeld van. Het blijft verbazen dat deze kunstschilder tot op de dag van vandaag zo onopgemerkt is gebleven. Pijnenburg verdient zeker meer aandacht. Zoals Henry Pauwels dé interieurschilder in België was van boerenneringen kan gerust gesteld worden dat Pijnenburg minimaal zijn Hollandse evenknie was.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 81 × 61 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pijnenburg, Reinier

Reinier Pijnenburg (naamvarianten: Reinier Pynenburg, Reinier Marinus Pynenburg, Reinier Marinus Pijnenburg) werd op 19 februari 1884 in Vught geboren en overleed op 1 september 1968 in 's-Hertogenbosch. Hij was gehuwd met de schilderes Gertrude Frieda Pfeifer. Pijnenburg studeerde aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in 's-Hertogenbosch en aan de Koninlijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was leerling bij Jan Dunselman (anderhalf jaar), Frans Kops, Fernand Sabat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pijnenburg, Reinier.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Branabntse boerendeel I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina