Aanbieding!
Kunstenaar:Gevers, René

Kerkinterieur

 489,00

Artikelnummer: p44 097.001

René Gevers staat vooral bekend om zijn kerkinterieurs en schilderingen van duistere stadshoekjes. Dit schilderij is exemplarisch voor zijn manier van schilderen maar zeker ook voor de wijze waarop hij de keuze van zijn schildersonderwerpen baseert. Om welke (hervormde?) kerk het gaat, weten we helaas niet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 36 cm
Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Gevers, René

René Gevers werd in 1869 in Brussel geboren en overleed daar ook in 1944. Hij was zowel aquarellist, pastellist als kunstschilder. Gevers was ook schrijver (o.a. schreef hij Les Heures claires de Marthe et Emile Verhaeren; opgedragen aan zijn ouders) en neef van de bekende dichter E. Verhaeren. Hij woonde als kunstenaar in een huis in Sint-Amands-aan-de-Schelde dat later het museum Emile Verhaeren zou worden. Hij schilderde landschappen en vooral kerkinterieurs maar ook schaduwrijke,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gevers, René.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerkinterieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina