Aanbieding!

Chrysanten in vaas

 48,00

Artikelnummer: p29 2038.001

Wie schilderde geen (bloem)stillevens. Dus ook onze verzameling telt er tientallen. Interessant is om te zien hoe elke kunstenaar zo zijn eigen opvatting had (heeft). En vooral bij bloemstillevens zien we hun opvattingen (van fijnschilder tot abstract). Dit stilleven van Eekhout heeft alle kenmerken van het impressionisme. Ook in veel van zijn andere werken vinden we een eenzelfde opvatting over impressionisme terug.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Eekhout, jhr Berend

Jhr Berend Eekhout (naamvariant: Berend Eekhout) werd op 15 juli 1870 in Dordrecht geboren en overleed op 19 juni 1951 in Hilversum. Voor zover als bekend volgde hij geen specifieke kunstzinnige opleidingen. Als amateur concentreerde hij zich op schilderen en tekenen. Afwisselend was hij als kunstenaar actief in Den Haag, Lochem, Saint-German-en-Laye (Yveline), Bloemendaal en Florence. Hij schilderde en tekende voornamelijk landschappen en dorpsgezichten. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eekhout, jhr Berend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Chrysanten in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina