Aanbieding!

De drie aartsvaders

 99,00

Artikelnummer: p1 105.006

Een zeer fraaie kunstdruk van De drie aartsvaders van Hendrik Nicolaas Werkman. Deze legende is onderdeel van de Chassidische Legenden II (2).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

(Oude) Ploeg

Grafiek

Signatuur

in de druk, r.o.

Stijl

Stroming

Werkman, Hendrik Nicolaas

Hendrik Nicolaas Werkman werd op 29 april 1882 in Leens (De Marne) geboren en overleed op 10 april 1945 in Bakkeveen (Opsterland) waar hij door de bezettende macht in de bossen werd geëxecuteerd. Werkman volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding; hij was dus in feite autodidact maar werd desondanks leraar / adviseur van onder andere Jaap Naninga en Siep van den Berg. Aanvankelijk werkte hij in Leens maar later ook in Groningen, Assen, Keulen en Parijs (studiereis). Hij was een ze...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Werkman, Hendrik Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De drie aartsvaders'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina