Aanbieding!
Kunstenaar:Daubigny, C.F.

Lever de lune

 385,00

Artikelnummer: p45 057.004

‘Lever de Lune’ is één van de vele meesterwerken van deze Franse kunstenaar. Het draagt ​een onmiskenbaar stempel van zijn genie, de zuiverheid van lijnen in combinatie met geaccentueerde luchteffecten. Zoals de meeste grote kunstenaars uit de school van Barbizon viel Daubigny ook terug op de zeventiende-eeuwse landschapskunst van onder andere Rembrandt en zijn tijdgenoten maar dan met een aangepast Frans impressionistisch sausje.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 13 cm
Afwerking

passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Daubigny, C.F.

Charles-Francois Daubigny werd geboren in Parijs op 15 februari 1817 en overleed in dezelfde plaats op 19 februari 1878. Beroemde Franse schilder / impressionist. Afkomstig uit de school van Barbizon. Heeft samen met Monet in o.a. Dordrecht gewerkt. Werkte ook veel in Villerville (Frankrijk). Was naast graficus ook illustrator, (decoratie)schilder, tekenaar en fotograaf. Hij werkte ook als restaurateur een tijd in het Louvre. Legde zowel landschappen als strandgezichten vast maar was ev...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Daubigny, C.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lever de lune'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina