Aanbieding!

De Rusthoek

 876,00

Artikelnummer: p38 234.001

Een inkijkje in het stille gedeelte van het landgoed Rusthoek ooit eigendom van de familie Waldeck. Tegenwoordig is het landgoed in bezit van het Triodos Vastgoedfonds en resideert er het adviesbureau AT Osborne. Dit schilderij vertelt iets meer over het verleden van dit landgoed waar naast het hoofdgebouw een prieel, woningen voor stafmedewerkers en tuinderijen onderdeel van uitmaakten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 34 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Noteboom, Daniël

Daniël Noteboom werd op 19 mei 1877 in Rotterdam geboren en overleed op 27 maart 1943 in Leiden. Hij was niet alleen de zoon van de bekende kunstschilder D. Noteboom maar ook zijn leerling. Daniël volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Naast de lessen die hij van zijn vader kreeg, was hij ook leerling van Willem Pothast. Hij schilderde niet alleen maar was ook vaardig als tekenaar, graficus en etser. Van zijn hand zijn zowel landschappen a...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noteboom, Daniël.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Rusthoek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina