Aanbieding!

Beek / polderzicht met verspreide berkengroepen

 745,00

Artikelnummer: p28 243.001

Een minder bekend onderwerp van Audenaert’s schildershand. Slecht weinig landschappen zijn van deze kunstenaar bewaard gebleven. Maar knap geschilderd. Het werk doet in de verte wat denken aan dat van Cor Noltee. Gezien de datering (1946) moet Audenaert al over de honderd jaar zijn geweest toen hij dit werk schilderde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Audenaert, August

August(us) Audenaert werd in 1842 in St-Gillis-Waas geboren en overleed op 110-jarige leeftijd in 1953 in Melsele. Audenaert volgde een opleiding aan de Academie van Saint-Nicolas en Saint-Lus in Gent bij A. Van Vriendt. August schilderde voornamelijk genrestukken, portretten en religieuze werken, waaronder een Via Crucis voor de Miniemenkerk in Saint-Nicolas en werken voor de kerken van Mechelen, Leuven, Eeklo, Geraardsbergen en Gent. Audenaert was doof en had de bijnaam 'den duif.'...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Audenaert, August.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Beek / polderzicht met verspreide berkengroepen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina