Aanbieding!
Kunstenaar:Bron, Louis

De Sint-Pietersberg

 42,50

Artikelnummer: CO 094.002
Onderwerpen: ,

VANWEGE DE GROOTTE ALLEEN AFHALEN MOGELIJK

 

Ook het relatief onbekende Pulchri-lid Louis Bron waagde zich aan semi-commerciële producties. Hier scoorde hij een school(wand)plaat en een zeer geslaagde. Naast Isings, Koekkoek en andere meer bekende schoolplaatontwerpers zijn er kennelijk meerdere die een interessante bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse geografie onderwijs.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 116 × 86 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Bron, Louis

Louis Bron (naamvariant Loukie Bron, Jean Louis Bron, Jean Louis Henri Bron) werd op 6 juli 1884 in Den Haag geboren en overleed op 2 januari 1959 in Leiden. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Berend Adrianus Bongers en Frits Jansen. Later nam Hermina Geertruida Sauerbier les bij hem. Als kunstenaar werkte hij onder ander in Den Haag, Delft,  Reeuwijk, Kaag (Alkemade), Woudrichem en  Veere. Louis Bron w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bron, Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Sint-Pietersberg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina