De verkoop van de buit

 12,00

Artikelnummer: CO 1159.001

Deze houtgravure werd gesneden door Smeet-Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op www.CaputOvis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Herman Frederik Carel ten Kate.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29.8 × 16.9 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, in de druk, l.o., slecht- / onleesbaar, toelichtende tekst

Stijl

Kate, Herman Frederik Carel ten

Herman Frederik Carel ten Kate (naamvariant: Herman ten Kate; signeerde veelal als H. of Herman ten Kate ft.) werd op 16 februari 1822 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 26 maart 1891. Hij was de kleinzoon van de schilder Antonie Waldorp en een broer van de schilder Mari ten Kate. Herman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Cornelis Kruseman en Ernest Meissonier. Later kregen Peter Haaxman, Jan Jacob L...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kate, Herman Frederik Carel ten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De verkoop van de buit'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina