Madonna im Flieder

 52,00

Artikelnummer: CO 1357.001

Waarom Ludwig Hesshaimer destijds zo besluiteloos was waar het zijn keuze betrof tussen óf het leger óf het kunstenaarschap is ons ten ene male onduidelijk. Deze ets alleen al wijst op èn kwaliteit èn geestelijk / religieuze bevlogenheid. Dus de vraag waarom hij uiteindelijk toch koos voor het leger valt nauwelijks te beantwoorden, laat staan te motiveren. Wellicht was de sociale druk uit zijn omgeving doorslaggevend of waren de gebeurtenissen in Sarajewo – waar hij destijds in 1914 verbleef – voor hem bepalend om naar de wapenen te grijpen en niet naar de etsnaald of penseel.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 22 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, m.o.

Stijl

Hesshaimer, Ludwig

Ludwig Hesshaimer (naamvariant: Lajos Hesshaimer) werd op 10 maart 1872 in Kronstadt (Siebenbürgen) geboren en overleed op 10 januari 1956 in Rio de Janeiro. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie der Bildenden Künste in Wenen. Aanvankelijk werd hij opgeleid tot beroepsmilitair en keerde later - na zijn kunstzinnige opleiding - weer terug in het leger als kapitein. Als kunstenaar was Ludwig vooral actief in Triëst, Sankt Polten, Sarajevo, Wenen, Rio de Janeiro en Rusland....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hesshaimer, Ludwig.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Madonna im Flieder'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina