Aanbieding!

De Vliet in Leiden

 65,00

Artikelnummer: CO 1308.002

De broers Herman en Nicolaas van der Jagt waren beiden lid van Pulchri. Nico was primair tekenaar en daarnaast ook etser terwijl zijn broer Herman vooral lithograaf en etser was en daarnaast ook tekenaar en schilder. Nico kon bijna als fijnetser worden gekwalificeerd maar zijn broer neigde meer naar het impressionistisch etsen zoals op deze ets duidelijk te zien is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Jagt, Herman van der

Herman van der Jagt (naamvariant: Hermanus van der Jagt) werd op 19 juni 1882 in Tiel geboren en overleed op 4 juli 1970 in Oegstgeest. Hij was de broer van Nico van der Jagt. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten (m.n. de avondcursus lithograferen) in Den Haag en was leerling van Wessel Borgman en Dominicus Ruiter. Naast lithograaf was Herman ook actief als schilder, (pen)tekenaar, etser en aquarellist van vooral stadsgezichten. Van der Jagt was...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jagt, Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Vliet in Leiden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina