Aanbieding!
Kunstenaar:Heuff, H.D.

Dom Utrecht

 126,00

Artikelnummer: p39 128.003

Hermann Heuff, we schreven het al elders op onze website, was een duizendpoot, zowel qua onderwerpen als qua technieken. Hier zien we wederom een prachtige, zeer grote litho van hem. Ook deze litho is weer met veel gevoel voor details en compositie door hem gemaakt. In veel van zijn ‘stedelijke’ etsen en litho’s staan kerken centraal. Door hem zijn dan ook vele kerk(torens) – verspreid over Nederland – vastgelegd. Deze monumentale Utrechtse Dom is er één van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Heuff, H.D.

Herman Davinus ( Herman) Heuff (naamvariant: Hermanus Davinus Heuff) werd op 9 juli 1875 in Den Haag geboren en overleed in Heemstede op 1 juli 1945. Hij volgde een avondopleiding  aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en was daarnaast leerling van Floris Arntzenius, Antoon Derkzen van Angeren (tvs, zijn raadgever), Theo van Hoytema en Wllem de Zwart. Herman was naast 'vrij' kunstenaar ook 'opdracht'kunstenaar (vooral affiches). Werkte op vele plaatsen [in Zuid-Holland (Den ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heuff, H.D..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dom Utrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina