Aanbieding!

Delfshaven bij avond

 426,00

Artikelnummer: p36 140.001
Onderwerpen: ,

Johan van Hulsteijn was een 19e-eeuwse schilder in de trant van Hobbe Smith e.a.. Somber waren zijn schilderijen, niet alleen zijn stadsgezichten maar zeker ook zijn interieurs, alleen al door het overmatige gebruik van ‘bruintinten’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 31.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Hulsteijn, Johan van

Johan van Hulsteijn (naamvarianten: J.C. van Hulsteijn, Johannes Cornelis van Hulsteijn) werd op 18 november 1860 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 18 mei 1894. Hij woonde en werkte zijn gehele leven (1860 - 1894) in de buurt van Rotterdam. Hij tekende zowel als schilderde vooral (winter)-landschappen, stadsgezichten, stillevens en figuurvoorstellingen. Hij begeleide technisch de kunstschilder Friedrich Hubert Ernst Bicknese. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hulsteijn, Johan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Delfshaven bij avond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina