Aanbieding!
Kunstenaar:Knip, Willem A.

Half op de wal getrokken Franse zeilboot

 148,00

Artikelnummer: p37 168.001

Willem Knip muntte uit in het realistisch (en toch impressionistisch schilderend) vastleggen van alledaagse beelden. Hij had een bijzonder gevoel voor sfeer en wist door het accentueren van details tegelijk zowel realist als impressionist te zijn. Deze aquarel is daar een sprekend voorbeeld van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Knip, Willem A.

Wilhelm Alexander Knip (naamvariant: Willem Knip) werd op 21 of 31 januari 1883 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1967 in Blaricum. Knip volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, een particuliere academie in Parijs en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Als leerling van Chris Lebeau en Jan Visser leerde hij de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak. Op zijn beurt was Knip weer de leermeester van Jacob Richard Theodor Philippi, Adrie en Gretha Pieck. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Knip, Willem A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Half op de wal getrokken Franse zeilboot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina