Aanbieding!
Kunstenaar:Schaap, Hendrik

De salonboot Arno

 305,00

Artikelnummer: p39 271.001

Een buitengewoon fraai, impressionistisch waterlandschap met daarin centraal gepositioneerd de luxe salonboot Arno. Met op de achtergrond van de vaart zwaar struweel met daartussen oprijzend een traditionele, Hollandse molen. Dat alles bezien vanaf de andere oever als het ware glurend door een rietkraag.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 71 × 51 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Schaap, Hendrik

Schaap, Hendrik werd op 28 december 1878 in Delft geboren en stierf in Rotterdam op 16 maart 1955. Hendrik Schaap volgde opleidingen aan de Technische Hogeschool (Delft) en de École des Arts Décoratifs de Paris (Parijs). Als leerling van Berend Adrianus Bongers, Abraham Frans Gips, Frans Helfferich en Karel Sluijterman bekwaamde hij zich verder. Schaap wekt voornamelijk in Delft (tot 1911) en daarna in Rotterdam. Als schilder, tekenaar, aquarellist maar ook als tekenleraar aan het mi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schaap, Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De salonboot Arno'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina