Kunstenaar:Strik, Lou

Dorp met boerderij

 51,00

Artikelnummer: CO 760.002

De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten koos deze houtsnede van Lou Strik uit om reclame te maken voor het werk van hedendaagse kunstenaars. Het is ons niet bekend welk dorp als voorbeeld diende voor Strik. Vermoedelijk ergens in de omgeving van Eindhoven of op de De Peel.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 18.4 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o.

Stijl

,

Strik, Lou

Lou Strik (naamvariant: Ludovicus Arnoldus Strik) werd op 8 december 1921 in Eindhoven geboren en overleed in 2001 eveneens in Eindhoven. Strik volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was er leerling bij Kuno Brinks en Wim van der Plas. Zelf gaf hij als leraar aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving onder andere grafiekles aan Martin van Duynhoven, Toon Jan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Strik, Lou.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorp met boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina