Kunstenaar:Rembrandt

Hieronymus lezend in Iraliaans landschap

 28,00

Artikelnummer: CO 984.010

Onderstaande tekst is deels van de hand van Rudy Fuchs.

In deze ets uit 1634 zit een grijsaard te lezen in de wildernis in het wonderlijke gezelschap van een leeuw. Dat is waarschijnlijk de heilige Hieronymus. Beneden en achter de lenige gestalte van het dier zien we in de diepte rechts onstuimig stromend en vallend water. Aan de voet van de hoekige toren zien we dichte begroeiing van bomen. Die passage is bewust donker geëtst. Intussen is de plek pal onder het plompe bouwsels ook donker gemaakt om links daarvan de geleidelijk glooiende helling extra licht te laten lijken – alsof daar de zon schijnt.

Fascimile-reproduction der Reichsdruckerei Berlin.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 26.1 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Rembrandt

Rembrandt (naamvarianten: Rembrandt Harmensz. van Rijn, Rembrandt van Rijn, Rembrandt Harmensz. van Rhijn, Rembrandt van Rijn, Rembrant) werd op 15 juli 1606 of 1607 in Leiden geboren en overleed op 4 oktober 1669 in Amsterdam. Rembrandt schreef zich aanvankelijk in als student aan de universiteit van Leiden. Zijn kennismaken met (leidend tot drie jaar inwoning bij) de Leidse schilder Jacob Isaaczoon van Swanenburgh zette hem op het schilderspoor. Hij ging bij hem in de leer en later ook n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rembrandt.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hieronymus lezend in Iraliaans landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina