Aanbieding!
Kunstenaar:Heck, Thomas van

Dorpsstraat met boerderijen

 79,50

Artikelnummer: p6 118.006

Onmiskenbaar een Thomas van Heck: horizonkeuze, wolken, semi-impressionistisch, alles wijst in zijn richting. Toch blijven er nog een paar vragen onbeantwoord zoals ‘waar bevindt deze dorpsstraat zich?’ en “vormt deze tekening slechts een aanloop naar een olieverf?’ of ‘staat de tekening op zichzelf?’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Heck, Thomas van

Thomas van Heck werd geboren in Dordrecht op 10 juni 1910 en overleed in dezelfde stad op 14 februari 2006. Hij begon al op jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. We kunnen hem betitelen als de laatste Dordtse impressionist en Meester van vooral De Biesbosch. In zijn beginperiode heeft hij vooral in de binnenstad van Dordrecht geschilderd. Vooral 's winters. Je zou kunnen zeggen dat hij oud-Dordrecht in een soort van beeldatlas heeft vastgelegd. Zijn tweede schildersdoel was de Bie...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heck, Thomas van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsstraat met boerderijen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina