Aanbieding!
Kunstenaar:Zwart, Willem de

Dorpsweg

 137,50

Artikelnummer: k4 359.001

Voor de duizendpoot / kunstenaar Willem de Zwart was het ‘altijd prijs’, of hij nu een olieverf, een aquarel of een ets maakte. Compositie en zeggingskracht vochten om voorrang bij Willem de Zwart’s werk. Zo ook bij deze koperets. Om welk dorpsgezicht het hier gaat, is helaas niet bekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Stroming

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Zwart, Willem de

Willem de Zwart (naamvariant: Wilhelmus Hendrikus Petrus Johannes de Zwart) werd op 16 mei 1862 geboren en overleed daar ook op 11 december 1931. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van Fridolin Becker, Johan Philip Koelman en Jacob Maris. Als kunstenaar was Willem de Zwart op vele plaatsen actief (Den Haag, Soest, Hilversum, Laren Nh., Amsterdam, Veur / Leidschendam, Scheveningen, Voorburg, Bloemendaal maar ook in Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Willem de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsweg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina