Aanbieding!
Kunstenaar:Zee, Jan van der

Drinkplaats in dicht loofbos

 2.140,00

Artikelnummer: p11 355.008
Onderwerpen: ,

Mogelijk is dit schilderij niet van de hand van ‘de’ Jan van der Zee. Interessant is dat de signatuur aan de voorzijde door slechts een ‘Z’ wordt gesymboliseerd maar op de achterzijde (op het spieraam aanvullend: v.d. Zee). (Mogelijk handelt het hier dus niet om Jan van der Zee maar om Jan H. van der Zee die op 30 november 1942 op Terschelling werd geboren. Deze van der Zee was zowel graficus als tekenaar en schilder. (Zie ook Jacobs, Scheen)).

Maar gezien de stijl van schilderen (de bomenvorm, kleurgebruik etc.) moet het bijna wel van Van der Zee zijn. Mogelijk handelt het hier om een vroeg werk van hem. Hoe dan ook er is hier sprake van een zeer fraaie werk van een uiterst begaafd kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

(Oude) Ploeg

Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, naam voluit, r.o., reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Zee, Jan van der

Jan van der Zee werd op 16 februari 1898 in Leeuwarden geboren en stierf op 15 december 1988 in Groningen. Van der Zee volgde geen specifieke kunstopleiding maar werd opgeleid door zij oudere collegae Arnold Willem Kort, Jan Mankes en Dirk de Vries Lam. Van der Zee kan zowel gekwalificeerd worden als graficus, monumentaal kunstenaar, schilder en vervaardiger van mozaïeken. Geliefde onderwerpen van Van der Zee waren boeren, landschappen, strand- en stadsgezichten, portretten en non-fi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zee, Jan van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drinkplaats in dicht loofbos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina